Olen pyrkinyt lisäämään ruokavaliooni enemmän kasviksia, vihanneksia ja juureksia tasaiseen tahtiin, koska vaihtelu virkistää ja kasviksistakin saa taiottua vaikka mitä hyvää, jos uskaltaa ja viitsii vain kokeilla. Tänään keittiössä valmistui pitkästä aikaa nämä unohdetut punajuuripihvit, kun jostain takaraivosta mieliteko näitä kohtaan nousi valloilleen. Ei muuta kuin kauppaan ja kaupasta mukaan punajuurta ja kikherneitä, koska muita aineksia kaapista löytyikin jo valmiiksi. Näiden valmistus on melko vaivatonta, joskin punajuurien raastamiseen pienen pienellä raastimellani minulla meinasi mennä hermo ja sormet kramppiin. No mutta, se oli sen arvoista, kun viimein pannulta sain lautaselle tuoreet ja lämpimät punajuuri-kikhernepihvit itse tehtyjen bataattiranskalaisten kera ja ai että oli hyvää! Suosittelen kokeilemaan.
Punajuuri-kikhernepihvit (12kpl)
Lisukkeeksi:
♥ bataattiranskalaisia tai lohkoperunoita ja tzazikikastiketta
Valmistus
1. Raasta punajuuret, valuta enimmät nesteet pois ja survo kikherneet sauvasekoittimella.
2. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna hieman tekeytyä. Jos taikina on todella vetistä niin voit lisätä enemmän korppujauhoja.
3. Muotoile “taikinasta” pihvejä ja paista pannulla öljyssä molemmin puolin väriä pintaan.
4. Nauti esimerkiksi lohkoperunoiden tai salaatin sekä tzazikikastiikkeen kera. Bataattiranskalaiset valmistuivat kätevästi uunissa samalla, kun paistoin pihvejä pannulla.